Knobby’s is een huiswerkbegeleiding waar je leert leren. We gaan op zoek naar welke methode het beste aansluit bij de scholier. Met een hoge mate van zelfstandig leren, word je ondersteund bij het plannen van je schoolwerk. Samen wordt gekeken naar je leertempo en daar wordt de planning op afgestemd. Wil je advies over wat voor planner je het beste kunt gebruiken en hoe je deze moet gebruiken? Ik kan je helpen! Bel of mail mij hierover.
Knobby’s gaat als volgt te werk:
Wil je erachter komen of Knobby’s werkwijze bij jou past? Dan ben je van harte welkom om 2 dagen te komen studeren.
Dagelijks wordt er kort aandacht besteed aan de planning. De scholier zal steeds zelf meer verantwoording leren nemen over de eigen (dagelijkse) planning en het uitvoeren daarvan. Daarin wordt de scholier gecoacht.
De scholier wordt, naast de planning, tevens begeleid bij het maken en leren van hun schoolwerk. De leerlingen passen de volgende stappen toe als ze vastlopen:
stap 1: kan ik het zelf oplossen? Raadpleeg het internet (hoe zoek ik gericht?)
stap 2: kan een andere scholier mij helpen?
stap 3: lukt bovenstaande niet, vraag dan om hulp bij begeleiding
Bij moeilijke vraagstukken gaan we samen op zoek naar de oplossing. Het antwoord wordt niet (direct) aangereikt. Op deze manier leert de scholier het vraagstuk op meerdere manieren te benaderen met als doel dat je met logisch redeneren het antwoord zelf kunt vinden.
Het is lastig om per vak de juiste leerstrategie toe te passen. Samenvatten is één van de meest toegepaste methode om teksten te leren, echter het rendement daarvan is niet equivalent aan de tijd die eraan besteed is. Om dat rendement te verhogen werkt Knobby’s met verschillende methodes die beroep doen op de metacognitieve kennis en vaardigheden. Voor elk vak en scholier is dat anders. De scholier wordt dus uitgedaagd kritisch te kijken naar zijn eigen (leer)gedrag door middel van zelfreflectie.
Een ander onderdeel van het léren leren is het nemen van voldoende pauze met beweging en dat staat dan ook hoog in het vaandel bij de begeleiding. Niet alleen de beweging is van belang, maar ook de sociale interactie met de overige scholieren is even zo belangrijk.